Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Yποστρώματα - Πως να τα επιλέξετε

Το υπόστρωμα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ για τη διανυκτέρευση στο ύπαιθρο. Πώς θα επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας; Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για το πώς να διαλέξετε, αλλα και να χρησιμοποιείτε ένα υπόστρωμα.



ΧΡHΣΗ

>> Μπαίνετε στον πειρασμό να φουσκώσετε το self-inflating υπόστρωμά σας; Μη βιάζεστε – η υγρασία στην αναπνοή σας μπορεί να παγιδευτεί μέσα του, προκαλώντας μούχλα. Για να ετοιμάσετε το κρεβάτι σας, ανοίξτε απλώς τη βαλβίδα και αφήστε το απλωμένο για μια ώρα· ο αέρας θα μπει μόνος του (κι εσείς μπορείτε να το απογεμίσετε με μερικές ανάσες).

>> Για να ξεφουσκώσετε ένα υπόστρωμα που φουσκώνει μόνο του ή όχι, ανοίξτε τη βαλβίδα και αρχίστε να το τυλίγετε από το αντίθετο άκρο, πιέζοντας ώστε να βγει ο αέρας και γονατίζοντας πάνω του καθώς προχωράτε. Όταν φτάσετε στο τέλος, κλείστε τη βαλβίδα ώστε να μην ξαναφουσκώσει και βάλτε το στη θήκη του.

>> Τα υποστρώματα αέρα, αυτοφουσκωνόμενα ή μη, διπλώνουν ως καρεκλάκια κατασκήνωσης με ανάλογα αξεσουάρ που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

>> Για να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε υπόστρωμα που φουσκώνει, το φυλάτε φουσκωμένο με τη βαλβίδα ανοιχτή ώστε να βοηθάτε στην κυκλοφορία του αέρα.
ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
SELF-INFLATING >>Οpen-cell αφρώδες υλικό που περικλείεται σε νάιλον
Υπέρ: Φουσκώνει (σχεδόν πλήρως) μόνο του· το αφρώδες υλικό προσθέτει μόνωση
Κατά: Βαρύ· πρέπει να φυλάσσεται ανοιχτό· ορισμένες φορές απαιτεί επιδιόρθωση στο ύπαιθρο· μπορεί να είναι ακριβό

AIR MAT >>Κοιλότητες αέρα που περικλείονται σε νάιλον
Υπέρ: Πάρα πολύ ελαφρύ και εύκολο στη συσκευασία· πολύ αναπαυτικό δεδομένου του βάρους και του όγκου του
Κατά: Απαιτούνται υπομονή και γερά πνευμόνια για να φουσκώσει· μερικές φορές απαιτεί επιδιόρθωση στο ύπαιθρο· ακατάλληλο για χρήση σε κρύες συνθήκες· ακριβό

AIR MAT ΜΕ ΜOΝΩΣΗ >>Κοιλότητες αέρα που περικλείονται σε νάιλον και διαθέτουν επιπλέον πούπουλο ή συνθετικό μονωτικό υλικό
Υπέρ: Άνετο· ζεστό· εύκολο στη συσκευασία
Κατά: Πολύ ακριβό

CLOSED-CELL ΑΦΡΩΔΕΣ ΥΛΙΚΟ >>ΛΕΠΤΟ, ΠΥΚΝΟ ΦΥΛΛΟ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΥΛΙΚΟΥ
Υπέρ: Το πιο φτηνό, ανθεκτικό κι ελαφρύ· δεν ξεφουσκώνει ποτέ
Κατά: Δεν επιδέχεται φούσκωμα, επομένως παρέχει τη λιγότερη άνεση από όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου